Ръст на здравния туризъм у нас, цените – в пъти по-ниски

0
389
Пол Джоузеф
Снимка: Скрийншот от репортаж на бТВ

Сериозен ръст на здравния туризъм у нас, отчитат от ресорното министерство. Основната причина е, че в България цените са в пъти по-ниски, отколкото в останалите европейски държави.

По данни на Министерството на туризма за първите 10 месеца на 2019 година у нас са се лекували 25 000 чуждестранни граждани. Най-голям е интересът на хора от Великобритания, Полша, Германия, Гърция, Франция и Румъния.

Чуждите граждани посещават нашата страна и за балнеолечение.

Сред тези, които са се лекували в България, е и 62-годишният Пол Джоузеф. Пред „бТВ“ той разказа, че е избрал Клиниката по ортопедия на Пловдивската университетска болница, защото във Великобритания е бил включен в листа на чакащите и неговата операция на гръбнака е щяла да бъде извършена чак след 2-3 години.

Пол казва, че здравеопазването в родната му страна е едно от най-добрите в света, но основният му проблем е финансирането.

Операцията на Пол е продължила цели 6 часа, като са били поставени 12 титаниеви импланта в гръбнака. Преди да вземе решение да дойде в България, той е провел консултации и в клиника в Турция. Там обаче за същата операция е щял да плати 20 000 евро, докато у нас е дал 7000 евро, тоест 3 пъти по-малко.

Според неговите лекари в Пловдив интервенцията наистина е трябвало да бъде извършена сега, защото състоянието му е било тежко.

Преди година в същата клиника в града под тепетата се е лекувала и съпругата на Пол. Той е категоричен, че е доволен от оказаните му в България медицински грижи и би препоръчал лекарите и на своите приятели.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments