Премиерът Борисов и министри следят обследването за загуби на вода в Перник

0
536

Премиерът Бойко Борисов, министърът на икономиката Емил Караниколов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков отидоха в Перник, за да следят обследването за загубите на вода, което продължава вече трети ден. На мястото е и областният управител Емил Костадинов. Според него проблемът е в остарялата водоснабдителна мрежа. Оказва се, че тя не е подменяна от 1954 година.

„Проблемът с инфраструктурата е трагичен.“, обяви и Караниколов.

Той обясни, че благодарение на фирмата, която работи на място, вече има измервателни уреди. Те ще отчитат притоците към язовир „Студена“.

Екипи на ВиК-Стара Загора и на ВиК-Враца подпомагат местното дружество при работата на терен, защото хората не достигат. Очаква се експерти от „Софийска вода“ също да се включат малко по-късно през днешния ден.

Както Искра.бг ви съобщи обследва се мрежата по Клон 2. Става дума за участък от 800 метра, в който бяха локализирани големи загуби на вода. На момента те достигат до 90 литра в секунда. Във въпросния участък няма доказани консуматори, затова трябва да се разбере къде отива водата.

Премиерът Бойко Борисив поръча на министър Караниколов да бъдат командировани хора от близките градове. Той поиска и информация какви материали са необходими, за да бъдат осигурени. Що се отнася до пречиствателната станция, премиерът настоя тя да бъде ремонтирана незабавно.

„Оставаш тук на място и не информираш, докато проблемът не бъде разрешен. Директорът на пожарната също ще дойде.“, каза Борисов на Караниколов.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments