От 20 януари отново ще се приемат пациенти в Интензивното отделение на Детската болница

0
128
Министър на здравеопазването Кирил Ананиев
Снимка: Министерство на здравеопазването

На 20 януари ще бъде възстановен приемът в Интензивното отделение в Специализираната детска болница „Проф. Иван Митев“. Това стана ясно по време на изслушване на министъра на здравеопазването Кирили Ананиев в Народното събрание. Припомняме, че приемът беше спрян заради недостига на анестезиолози.

Здравният министър подчерта, че спешният прием не е бил прекратен, а финансова инспекция е показала, че лечебното заведение няма пресрочени задължения, а възнагражденията са се увеличили от 2018 година. Въпреки това има 26 щатни места, които не са заети и по-голямата част са на медицински специалисти. В момента четирима лекари са пуснали своето предизвестие за напускане.

Министър Ананиев съобщи, че се преговаря с двама лекари и очаква след приключването на ремонта Интензивното отделение да започне работа.

Според Хасан Адемов от ДПС положението било „страшно“, след като се е стигнало самият министър да води преговори за назначаването на лекари в педиатрията.

От своя страна Даниела Дариткова (ГЕРБ) отвърна, че на болницата може да се помогне като се намери анестезиолог и добави:

„Така че, ако можете да намерите и ако някой от вас може да отиде, това ще им е от полза“.

А депутатът от БСП за България Георги Михайлов изтъкна:

„Много скоро ще видите приказката на Андерсен за Новите дрехи на царя“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments