ГЕРБ и „Обединените патриоти“ предложиха Сотир Цацаров за шеф на Антикорупционната комисия

0
84
Сотир Цацаров
Сотир Цацаров. Снимка: Прокуратура на Република България

ГЕРБ и „Обединените патриоти“ предложиха досегашния главен прокурор Сотир Цацаров за председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Утре парламентът трябва да направи избора си.

До това се стигна, след като Пламен Георгиев напусна поста след скандала с терасата на жилището му в квартал „Гео Милев“ в София. По време на „Апартаментгейт“ стана ясно, че над тризонета му има изградени сауна и барбекю, а достъп до балкона има само той, въпреки че по документи той се води обща част. След оставката си, той трябваше да започне работа в Специализираната прокуратура, но на 2 октомври беше гласувана и оставката му като прокурор, след като на 9 август, той получи поста на консул във Валенсия.

Цацаров не е искал поста, но след аргументите на властта се е съгласил да бъде кандидат, отбеляза Емил Димитров от „Обединените патриоти“.

От „Воля“ също имат кандидат за поста. Става въпрос за депутата Симеон Найденов. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

„Притежаваните от г-н Симеон Найденов безспорни високи професионални и нравствени качества, висше юридическо образование и дългогодишен юридически стаж, са сериозни аргументи да бъде предложен за заемането на висшата публична длъжност – председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество“, пише в мотивите на предложението им.

Очаква се и другите парламентарно представени партии да издигнат свои кандидати.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments