Над 43 000 шофьори са глобени от стартирането на акция „Зима“

0
1186
Полиция
Източник: МВР

Над 43 000 шофьори са глобени от началото на акция „Зима“ до момента. Тя стартира на 1 ноември. Проверява се пригодността на автомобила за студените месеци. Следят се грайферите на гумите, които трябва да са минимум 4 мм., изправността на чистачките, фаровете, устройствата за миене на стъклата.

При стартирането на акцията тя имаше превантивен характер, но вече започнаха да съставят и актове. От полицията са категорични, че няма да правят компромиси, предаде „NOVA“.

Проверките ще продължат до края на ноември.

Както Искра.бг ви съобщи в Бургас акция „Зима“ протича на няколко етапа. Първият е под надслов „С безопасно пътнотранспортно средство през зимата“ и включва различни мероприятия, включително в училищата. Втората част на акцията се нарича „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ . Тя е насочена към мерки за опазване на живота и здравето на пресичащите. Третият етап е под надслов „Безопасно шофиране през зимата“.

По време на акцията се правят масирани проверки не само на автомобилите, но и на пешеходците и велосипедистите. От „Пътна полиция“ следят за неправилно пресичане, а велосипедистите се проверяват за светлоотразителни жилетки в тъмната част на денонощието.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments