Да помогнем на Мария, която падна с асансьор от 9-я етаж, има нужда от две скъпоструващи операции

0
1165
Мария Ваклинова
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

Жената, която преди пет години падна с асансьор от деветия етаж в София, сега има нужда от две скъпоструващи операции в чужбина. Тя се казва Мария Ваклинова и на 19 август 2014 година пострада изключително тежко. Няколко дни беше между живота и смъртта, но успя да се пребори. Имаше счупени ребра, разкъсвания на бял дроб, черен дроб, черва, лицево-черепна травма, счупени прешлени и пета. Претърпя няколко животоспасяващи операции. Гръбнакът й беше укрепен с титаниеви импланти, поставен беше имплант и на петата й.

Пет години по-късно виновни за тежкия инцидент, при който друга жена загина, все още няма, предаде „NOVA“.

Освен че търси справедливост, сега Мария се нуждае от средства за двете операции в чужбина. Те ще бъдат извършени във виенската клиника „Wiener Privatklinik“ от проф. Рудолф Шабус. Интервенциите ще бъдат на крака и на гръбнака. На крака ще бъде направена декомпресия на нерв и артродеза. Операцията на гръбнака е за отстраняване на металната стабилизираща система, поставена заради получените при падането с асансьора фрактури.

За двете хирургически манипулации са необходими 18 140 евро. Освен тях са нужни и средства за пътуване, прегледи и други интервенции, медикаменти и рехабилитация. Стремежът е да бъдат събрани 40 000 лв.

Мария започна кампания за набавянето на необходимите й средства. В нея се включиха и известни актьори като Филип Аврамов. Кампанията й се нарича „Мисис Мария“.

По настоящем жената се грижи за двете си деца (на 14 г. и 19 г.), ходи на работа и си плаща наема.

Всички, които желаят да й помогнат, могат да го направят на следната дарителска сметка:

Eurobank:
IBAN:BG41BPBI79404066341102
Мария Илиева Ваклинова

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments