Когато жегата не ви оставя желание да пускате фурната, на помощ идват десертите без печене. А какво по-подходящо за сезона от нежен, освежаващ ягодов чийзкейк? Тази рецепта е бърза, лесна и не изисква никакви специални умения. Подходяща е и за изненадващи гости, и за лека семейна почерпка в края на деня.
Необходими продукти:
За основата:
200 г бисквити (чаени или маслени)
80 г разтопено масло
За крема:
400 г крема сирене (тип Philadelphia)
200 мл сладкарска сметана (приготвена на сняг)
80 г захар
1 ч.л. ванилия
За ягодовия слой:
300 г пресни ягоди
2 с.л. захар
1 ч.л. лимонов сок
1 желатин (около 10 г)
Начин на приготвяне:
Пригответе основата:
Смелете бисквитите на трохи и ги смесете с разтопеното масло. Притиснете сместа в малка форма (около 20 см) с подвижен ринг или подходяща тава. Оставете в хладилника да стегне, докато подготвите крема.
Направете крема:
Разбийте крема сиренето със захарта и ванилията до гладкост. Добавете внимателно разбитата сметана с шпатула. Изсипете крема върху бисквитената основа и отново приберете в хладилника за поне 30 минути.
Подгответе ягодовия топинг:
Смесете ягодите със захарта и лимоновия сок, пасирайте. Разтворете желатина според указанията на опаковката и го добавете към ягодовото пюре. Оставете да се охлади леко, след което изсипете върху крема.
Охладете:
Приберете чийзкейка в хладилника за поне 4 часа, най-добре за една нощ.
Съвет:
Преди сервиране украсете с още свежи ягоди, листенца мента или парченца бял шоколад. Резултатът – неустоимо лек и свеж десерт, който ще ви донесе истинска лятна наслада.
Присъединете се към нашия Телеграм



