„Краля“ падна!

0
2836
Георги Манев. Снимка: Личен архив
Георги Манев. Снимка: Личен архив

Георги Манев… за него има изписано и изговорено много. Много!

Четири мандата в Общински съвет – Бургас, дарител, бизнесмен, обществена личност, политик, председател на ПП „Средна европейска класа“ /СЕК/, познат на различните поколения, обичащ всякакви забавления, баща, съпруг, художник, патриот… Човек с хубави и не хубави черти, но е един от емблематичните бургазлии, които ще останат в историята на града.

За близкия до всички управляващи, запознати казват, че е некоронованият крал на Общинския съвет. За Краля няма тайни в местната политика, няма непознати лица, няма невъзможни неща. Когато има желание, той прави и невъзможното да отстоява позицията си и да постигне целта си. Безспорно, категорично и необоримо е.

Преди дни имаше местни избори. Краля се впусна в надпреварата за пети мандат и събра значителен брой преференции, но не му бяха достатъчни. Той бе детрониран!

Тези, които 16 години му гласуваха доверие, сега те го отстраниха. Тъга за едни, радост за други, но Георги Манев не е част от съветниците, които утре ще полагат клетва. Дали ще се кандидатира след 4 години още не е ясно, но е малко вероятно. Всеки крал има нужда от почивка!

Друг въпрос също представлява интерес за определени хора. А именно дали Манев ще отстъпи председателското място на СЕК или ще остане начело на кораба. Някои са на мнение, че трябва да се оттегли от активния политически живот и новият капитан да е Константин Бачийски.

Също така споделят и че приносът на Бачийски ще е много по-голям за партията, ако той е водач, защото хората искат нови кадри с различна визия, нови идеи и реални действия. Настанало е време да има кардинални промени във всички партии, но в СЕК това било задължително. В партията имало членове с енергия, възможности и желание за работа. За да има развитие структурата, тези лица е нужно да се покажат в общественото пространство, давайки ясна заявка за едно по-добро бъдеще.

Затова било крайно необходимо Георги Манев да се оттегли подобаващо и на негово място да застане един по-борбен човек – Константин Бачийски, който се е доказал, че не само предлага, но и реализира работещи решения.

Краля падна, да живее Бачийски!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments