World Taekwondo Demo Team: Мирът е по-ценен от Триумфа!

0
156

„Мирът е по-ценен от Tриумфа.“ (англ. – „Peace is more precious than Triumph“)

Това послание отправи най-емблематичният боен демо-отбор World Taekwondo Demo Team по време на своето шоу в Бургас. 16 от най-добрите състезатели по таекуондо демонстрираха умения, драматизъм, вълнение и атлетизъм пред публиката в морския град.

Представлението беше открито от кмета на Бургас Димитър Николов с думите:

„В Бургас обичат силовите спортове. Повече от 30 бойни клуба има в Бургас, където текат различни бойни спортове. Убеден съм, че ще останете възхитени от тази демонстрация, защoто тя ще бъде изключително зрелищна. Това е необходимо, за да може Бургас да натрупа авторитет пред Световната федерация по таекуондо и Бургас да кандидатства за Световен център и да бъде домакин на световните шоу игри следващата или по-следващата година“.

Таекуондистите започнаха с представление с пожелание за мир и благоденствие. То показа красотата на корейското бойно изкуство, включвайки в образа Света София, принцеса на мъдростта и образа на розата, която обича топлото слънце.

След това продължиха с демонстрация на удари и блокове под музикален съпровод с чупени на дъски, изпълняване на въздушни бойни удари, салта и премятания.

Представлението продължи около час и приключи с посланието, че мирът е най-ценен. Гостите бяха поздравени от няколко детско-юношески отбора по таекуондо. Зрителите коментираха:

„Вдъхновяващо! Спиращо дъха! Пленяващо! Великолепно!“

В отбора влизат най-добрите състезатели в света по таекуондо, избрани сред жестока конкуренция в Южна Корея.

World Taekwondo Demo Team прави демонстрации из цял свят. Програмата му е запълнена за години напред. Кандидатурата на страната ни е била одобрена сред десетки други. Отборът е правил демонстрации във Ватикана, в централата на ООН, пред много президенти, премиери, министри и други.

Демонстрацията идва дни преди у нас за първи път да се проведе World Taekwondo Grand Prix 2019. София ще бъде домакин на третото издание на елитната надпревара, която ще се състои от 18 до 20 октомври.

Елитното състезание, на което домакин е Българската федерация по таекуондо, ще обедини 32-та най-добри спортисти в осем теглови категории. Те ще се състезават за парични награди и ценни точки за класиране на Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Надпреварата ще бъде в хотел „Маринела“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments