Бисер Русимов от ОЗБГ – кандидат за общински съветник на местните избори

0
620
Бисер Русимов
Снимка: Искра.бг

Бисер Русимов ще се кандидатира за общински съветник на местните избори през октомври. Той е излъчен от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ и ще участва от гражданска квота в листата на ПП „Средна европейска класа“ /СЕК/. Това стана ясно преди броени минути на пресконференция на Организацията.

От създаването на ОЗБГ, Русимов е неизменна част от нея и участва активно в повечето дейности на сдружението. През годините е носител на различни награди – на „Гранична полиция“ за дейността му, свързана с мигрантите, на Община Бургас и на вестник „24 часа“ за спасяването на човешки живот.

Той сподели, че Организацията има огромен принос, но е с ограничени възможности. Около година е обмислял различни варианти, докато накрая е разбрал, че има само един път – да се кандидатира за общински съветник, за да има по-голяма възможност да допринася за доброто на българското общество.

Благодарение на ОЗБГ, Русимов се е запознал със зам.-председателя на СЕК Константин Бачийски:

„Заради него влизам от гражданската квота. Не съм член на партията. Радвам се, че досега имахме успешно сътрудничество с г-н Бачийски и че то ще става още по успешно“.

„В ОЗБГ имаме много казуси, които сме решавали заедно в полза на гражданите на Община Бургас, но има и такива, които далеч надхвърлят границите на нашия регион. Може би кампанията в Турция беше най-значимото събитие, което сме направили заедно и е оказало влияние върху развитието не само на целия регион, а и на цяла България.“

Бисер Русимов твърди, че ще има точки, които стриктно ще следва и ще ги разкрие поетапно с подробности. Въпреки това ще се отзовава на всеки друг казус, за когото бъде потърсен.

Константин Бачийски уточни:

„Бисер Русимов също е от гражданска квота. Той не е член на СЕК. Но от дълги години си партнираме с ОЗБГ. Смятам да го правим за в бъдеще. Целта ни е много по-сериозно присъствие в местния парламент. Ние сме заедно заради делата и това, което да направим напред.“

На въпрос на Искра.бг, кое за Русимов ще бъде по-важно, ако стане общински съветник: ОЗБГ или да бъде съветник?, той отговори:

„За мен най-важна е България!“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments