Млад българин почина в Атланта – шофирал пиян и дрогиран

0
140
Полиция. Снимка: архив
Полиция. Снимка: архив

24-годишен шофьор от България е починал при пътен инцидент в Атланта. Алекс Райков се е ударил в стълб с автомобила си. Според полицията злополуката е станала заради висока скорост, наркотици и алкохол.

Райков не е спазил ограничението от 40 км в час, твърди полицейският доклад, цитиран от „Бг-войс“. Автомобилът му е поднесъл и се е преобърнал, а след това се е ударил в стълб. Вследствие на удара стълбът се е разцепил на две. Младият българин е бил закаран в болница, а малко по-късно – обявен за мъртъв.

Мъжът е имал спътник, който е пострадал леко. Той не е наш сънародник. По думите му Райков дрифтирал с автомобила си, а когато се е преобърнал, той се освободил и успял да излезе. След това издърпал младия шофьор и му направил изкуствено дишане, защото бил в безсъзнание.

Има още един свидетел, който твърди, че Райков е дрифтирал.

Починалият и спътникът му не са си сложили предпазни колани, което също се е оказало ключово за фаталния край. Аутопсията е показала, че травми по главата и врата са причините за смъртта.

Токсикологичните тестове на Райков били положителни за алкохол (0,128 гр/100 мл при допустими 0,006 гр/100 мл) и марихуана. Разследващите заключили, че виновен за злополуката е именно нашенецът.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments