Международен турнир в София посреща таекуондисти от 12 държави

0
62
Таекуондо
Таекуондо. Снимка: БФ Таекуондо

Таекуондисти от 12 държави ще спорят за медалите на международния турнир „Sofia Open 2023“, който ще се проведе на 3 и 4 юни в българската столица. В зала „Универсиада“ се очаква да се съберат близо 500 състезатели, които ще се впуснат в различните дисциплини. 

Очаква се най-добрите български таекуондисти  да стартират във „форма“ и „спаринг“ във всички възрастови групи – деца, юноши, девойки, мъже и жени.

“ Стараем се да бъдем перфектни домакини на всяко състезание. Сигурен съм, че в двата дни на „Sofia Open“ ще станем свидетели на високо спортно-техническо ниво и ще видим най-доброто от всички участници“, заяви пред „БТА“ президентът на централата Марио Богданов, изрази благодарности към целия организационен екип начело с Николай Спасов.

Потвърждение за присъствието си в София е дал и председателят на Европейската централа по Таекуондо Майкъл Пруит.

Преди седмица от Босна и Херцеговина се завърнаха 53 български състезатели от силен турнир по таекуондо. Там те спечелиха 41 медала във всички възрастови групи и дисциплини, като завършиха на трето място в крайното класиране по отличия в конкуренцията на 22 държави.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments