Елитните ни борци с открита тренировка с най-малките

0
96
Борба
Борба. Снимка: БФ Борба

Елитните ни борци ще направят открита тренировка с най-малките състезатели на 28 май от 09:00 часа в зала „Диана“ в столицата, съобщиха от БФ Борба.

Инициативата е част от програмата на лагера за таланти „Тренирай с шампионите“, организиран от клуб „Симеон Щерев-Левски“ и Радослав Великов, бронзов олимпийски медалист и №1 в света.

На заниманията в неделя ще бъдат част най-добрите ни състезатели в момента – бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова, Георги Вангелов, пети на олимпиадата Токио 2020, Микяй Наим, носител на златния пояс „Дан Колов“.

Лагерът ще започне още на 26 май с откриване в 16:00 часа, на което ще присъстват редица именити наши спортисти – президентът на федерацията Христо Маринов, който е и световен и европейски шампион, златните олимпийските медалисти Петър Киров, Георги Мърков, Валентин Райчев, Армен Назарян, Кирил Терзиев, трети на олимпиадата Пекин 2008, световните и европейски шампиони Серафим Бързаков, Николай Гергов, Иво Ангелов и Михаил Ганев, Рахмат Сукра, както и дългогодишният международен съдия по борба Янчо Костадинов.

От 17:30 часа ще има тренировки, водени от Радослав Великов. В следващите два дни до 28 май също ще има занимания. В събота от 15:00 часа младите таланти ще се срещнат с двукратния олимпийски шампион Петър Киров, както и с доц. Рашо Макавеев, ръководител на катедра „Борба и джудо“ в Националната спортна академия. В лагера за таланти участие ще вземат деца до 13-годишна възраст. До момента са заявени близо 100 малчугани от цяла страна.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments