Протест заради строежа на АМ „Струма“ в района на Кресна

2
199
Спаси Кресна
Спаси Кресна. Снимка: За Земята

Жители на Кресна и природозащитници недоволстват срещу строежа на АМ „Струма“. Принципното решение е трасето да бъде разделено на 2 и платното за „Кулата“ да мине по сегашния Е-79, а това за столицата да бъде качено на изток от Кресна, високо в планината. Тази опция обаче среща неодобрението на хората в района, на природозащитници и на рафтъри.

Същевременно е предвидено от 11:00 часа днес регионалният министър арх. Иван Шишков да даде старт на доизграждането на пътен възел „Кресна“ и пътните връзки към него, част от лот 3.2 на магистрала „Струма“. На церемонията ще присъстват също заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков и представители на ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Очаква се на откриването да има и протестиращи. Георги Иванов е един от тях. Той обясни пред „NOVA“, че недоволството е заради преминаването на магистралата през дефилето. И добави:

„Искаме да покажем отново, че не сме съгласни с избрания вариант от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и от Министерство на околната среда и водите с преминаването на магистралата през дефилето.(…) Този обходен път минава в непосредствена близост до къщите на Кресна.“

Гражданите обясняват, че не искат обходния път по начина, по който е замислен в момента.

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
МАРИЯ
МАРИЯ
11 месеци по-рано

Не се ли напротестираха вече! Аман!

Санде
Санде
11 месеци по-рано

Що не ходят да протестират за много по- съществени неща!