След смъртта на полицай: Постоянен арест за шофьора, превозвал с бус мигранти и блъснал патрулна кола

0
268
Местопроизшествие
Местопроизшествие. Снимка: Nadejda Doicheva, Facebook

Софийският градски съд /СГС/ по искане на държавното обвинение задържа за постоянно в ареста водача на буса с мигранти, който след полицейска гонка, се блъсна в служебен автомобил на МВР в резултат, на което загина полицай. Съдебното определение не е окончателно и може да се обжалва пред въззивна инстанция.

Припомняме, че 51-годишният полицай пострада тежко на 22 ноември миналата година. В последните дни на декември от УМБАЛ „Св. Анна“-София съобщиха, че служителят е починал. Заради случая оставки подадоха главният секретар на МВР Петър Тодоров и заместникът му Станимир Станев, като първата не беше приета от президента.

Образуваното досъдебно производство е за това, че шофьорът е нарушил пътните правила и умишлено е причинил телесни повреди на полицейски служители. В хода на разследването са били повдигнати 3 обвинения, а именно:

  1. Причиняване на смърт и на средни телесни повреди на 4-ма души по непредпазливост, при управление на товарен автомобил, след употреба на наркотични вещества и без нужната правоспособност;
  2. Противозаконно е попречил на служители на МВР да изпълнят задълженията си, като не се е подчинил на подадените сигнали да спре за проверка управлявания от него автомобил;
  3. Каналджийство.
Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments