Учениците все по-често стават дилъри, снабдяват се с наркотици от даркнет

0
150
Наркотици
Наркотици. Снимка: Freepik.com

„Новото в България е, че предлагането определя търсенето. Има наркотици в изобилие, a самите дилъри са учениците. Те се снабдяват и чрез т. нар. „даркнет мрежа“, където може да се намери почти всичко.“

Това заяви Десислава Лясова, секретар на Общински съвет за наркотични вещества и Превантивно-информационен център-Русе, цитирана от „БНТ“.

Тя цитира резултати от проучване, проведено сред ученици между 11 и 17 години от общо 46 училища в областта. Резултатите са показали, че 7% от анкетираните са опитвали наркотици поне веднъж, а всеки втори 11-класник познава човек, който може да му продаде дрога.

Притеснителен е фактът, че от общо 4292 запитани деца, 17 са тези, които признават употреба на хероин. Най-често учениците посягат към марихуана, екстази, метамфетамини или райски газ, показват още данните от проучването.

Половината анкетирани също така са споделили, че не обсъждат темата в семейството. В същото време само един от сто родители е изразил някакво съмнение, че детето му се движи в среда, в която се употребява или предлага някакъв вид дрога.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments