Близо 600 ученици посетиха ВМА в дните на отворени врати

0
46
Ученици
Ученици. Снимка: ВМА

Близо 600 възпитаници на над 10 държавни и частни училища от София и региона се включиха в Дните на отворени врати за кариерно развитие във Военномедицинска академия /ВМА/.

Целта на инициативата бе да се представят възможностите за обучение и реализация по специалности „Военен лекар“ и „Военна медицинска сестра“.

Началникът на ВМА проф. д-р Венцислав Мутафчийски лично посрещна и разговаря с всяка една от групите. Той заяви, че болницата винаги търси усърдни млади хора, които имат имат широк поглед и самодисциплина.

Д-р Мутафчиев припомни, че проектът „Военен лекар” е стартирал през 2017 г., а в края на настоящата предстои и дипломирането на първия випуск. Към днешна дата ВМА има 120 курсанта, които са се запознали с възможностите за реализация в болницата.

В рамките на инициативата участниците имаха възможност да зададат своите въпроси относно обучението към курсантите-военни лекари, посетиха ключови звена, работещи медицина на световно ниво. Наблюдаваха и демонстрация на военните парамедици, които спасяваха хора в реална бойна обстановка във Военномедицинския симулационен тренировъчен център.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments