Запалиха подлеза на бул. „България“ и „Гоце Делчев“ в София

0
323
Пожар в подлез
Пожар в подлез. Снимка: Димитър Божилов, Фейсбук

Снощи неизвестни лица са подпалили хартии и кашони в подлеза на булевардите “Гоце Делчев” и “България”. Огънят е обхванал тавана на съоръжението, като част от него е изгорял. Това съобщи кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов.

По неговите думи съоръжението „не е цвете“, но с този инцидент положението става нетърпимо. Той допълни още, че към района за поддръжка са зачислени всички подлези в „Триадица“.

„Бюджетирането няма да го коментирам, но за конкретния подлез основният проблем идва от некачествената изолация на булеварда и от заведенията за хранене, които запушват канализацията с отпадни води. Две от тях затворихме преди година и нещо“, допълни Божилов.

В момента в подлеза тече разчистване на падналите отломки. Предстои да се изчисли на каква стойност ще бъде ремонтът на тавана.

Димитър Божилов се закани да изиска изчерпателно разследване от 04 Районно управление на полицията в столицата. Престои да бъдат прегледани видеозаписи, за да може извършителите да бъдат установени и да бъдат подведени под отговорност.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments