Ивайло Мирчев: Пропагандата няма място в училище!

0
59
Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев. Снимка: Демократична България

„Пропагандата няма място в училище.“

В това е категоричен в своя профил в социалната мрежа Facebook Ивайло Мирчев от „Демократична България“ /ДБ/. Той разкрива, че е имало опит във варненска хуманитарна гимназия ученици насила да бъдат изпратени като участници в конференция, на която децата на практика били принуждавани да присъстват. Мирчев се позовава за тези свои твърдения на снимки от чат с учителката по история, които са публикувани от самите ученици. 

„Слово е планирано да произнесе товариш Митрофанова – посланик на страна-агресор, обявена от Европарламента за държава спонсор на тероризма“, пише още политикът. 

Той обяснява, че имало специален доклад, представящ тоталитарна България (1956 – 1989) като гарант за мира на Балканите. В друг доклад се разглеждало сталинското военно контраразузнаване “във войната с нацизма за мир”.

По думите на Мирчев модератор на събитието е преподавателка от Варненския свободен университет, която повтаряла в публичните си изяви опорките на кремълската пропаганда още от началото на това, което тя нарича “военната операция” в Украйна.

Единствено публичните реакции на родителите, наречени от модераторката на конференцията „предизборна истерия и кампания“, предотвратяват участието на учениците в събитието.

Въпросите, на които МОН дължи бързи и адекватни отговори според Мирчев, са:

– Ще има ли дисциплинарни последствия за преподавателката по история и директора на училището?
– Какви мерки предвижда министерството, за да се увери, че българските училища ще бъдат територия, свободна от пропаганда?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments