Министър Тодоров към банковия сектор: Надявам се да сте ни коректив, за да сме в услуга на всички граждани

0
54
Министър Георги Тодоров
Министър Георги Тодоров. Снимка: Министерство на електронното управление

„Надявам се в голяма степен да сте ни коректив, за да може да сме в услуга – вие на вашите клиенти, ние на всички граждани“.

Това заяви министърът на електронното управление Георги Тодоров по време на среща между експерти от министерството и представители на банковия сектор.

На срещата бяха обсъдени възможностите за взаимодействие между Министерството на електронното управление /МЕУ/ и банките в полза на гражданите и бизнеса у нас.

„Надявам се, че срещата е полезна за вас, защото ние, като министерство, сме безсмислени, ако не срещаме подкрепа и разбиране на тези, за които вършим делата си“, допълни министър Тодоров.

Директорът на дирекция “Системи и компоненти на електронното управление“ Николай Минев представи пред организациите хоризонталните системи на електронното управление: Системата за сигурно електронно връчване; Системата за еАвтентикация; Среда за междурегистров обмен /RegiX/, системата за електронно плащане и единния портал за достъп до електронни административни услуги и др.

Минев подчерта предимствата на представените системи и възможностите за тяхното използване от банките за целите на получаване на информация за задължения и тяхното последващо заплащане, изпращане и получаване на съобщения и документи по сигурен и защитен канал и много други.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments