Служител на ръководна длъжност в ОДМВР-Ловеч е подсъдим за кражба на ток

0
1803
Георги Иванов
Георги Иванов. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

Заместник-директорът на ОДМВР-Ловеч и шеф на „Криминална полиция“ Георги Иванов ще се изправи пред Темида заради кражба на ток. Оказва се, че той следствен, подсъдим и с обвинение за кражба на електричество, но въпреки това, докато тече разследването срещу него, той е бил възстановен като заместник-началник и има достъп до класифицирана информация, пише „NOVA“.

56-годишният е заемал ръководния пост, а след това е бил отстранен. Преди повече от година е спечелил 3 дела и е бил върнат в системата на МВР. През това време обаче се е сдобил и с обвинение за кражба на ток.

През 2014 г. в имота на Иванов е било установено нарушение с данни за незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. От „Енергото“ твърдят, че той е използвал 5 години незаконно ток. Според документи присъединяването е станало със син кабел, включен директно към фазата и така е било избегнато правилното отчитане на потребление. Техниците са подали сигнал на тел. 112 и са пристигнали полицейски служители, за да бъде констатирана кражбата на ток. 2 години след случката Иванов е бил възстановен на ръководната длъжност в МВР-Ловеч.

Над година 56-годишният обжалва, настоява за отвод на магистрати и заради това делото срещу него не може да започне. В първите дни след установеното незаконно връзване, заместник-директорът е бил криминално регистриран. Документи показват, че преди 3 месеца следствието е настояло за нова криминална регистрация на Иванов, но съдът е обявил, че старата все още е валидна. Въпреки обстоятелствата полицейският служител е бил възстановен на работното си място на 8 септември 2021 г.

От Министерството на вътрешните работи са потвърдили, че министърът изпълнява съдебно решение, с което служителят е бил възстановен. Преди една година делото е било върнато на държавното обвинение, след като не е успяло да тръгне. В края на януари е бил внесен отново старият обвинителен акт.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments