Кирил Петков обяви, че с „Демократична България“ може да се явят заедно на избори

3
155
Кирил Петков
Кирил Петков. Снимка: Правителствен пресцентър

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ /ПП/ Кирил Петков обяви, че с „Демократична България“ /ДБ/ може да се явят заедно на избори. Пред „bTV“ той обясни, че имат мандат от националния си съвет за това.

Освен това на местните избори в столицата със сигурност ще се явят заедно със „Спаси София“. Петков подчерта също така, че индивидуалните битки са много трудни, защото задкулисието е едно и затова е необходимо да бъде направен общ фронт срещу него.

Бившият премиер беше категоричен, че са обещали нулева толерантност към корупцията и са го изпълнили. Именно това според него е била причината правителството му да бъде свалено от власт.

ПП били за абсолютни проверки и затова искали главният прокурор Иван Гешев да ги проверява по всеки един казус, защото са сигурни, че не са направили нищо нередно и погрешно, въпреки че бяха измислени такива неща, които те наричали „борисовки“. ПП били готови да предоставят всяка една информация, която е нужда за разследване на тези случаи.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ коментира и защо днес не отидоха на лидерската среща, инициирана от БСП. Той обясни, че няма как те да станат част от управление, когато става въпрос за коалиция с ГЕРБ, ДПС и БСП, ако социалистите са решили, че това ще бъдат техните партньори. Поради тази причина на една маса с техните лидери от ПП нямат място. А с ДБ те са заявили, че са готови да разговарят с БСП.

Петков коментира и казуса с оръжията за Украйна като обясни, че посредниците, през които България е снабдявала Киев са правителства на страни на държави членки на НАТО или фирми, зад които тези правителства стоят. И подчерта, че в много важен момент именно София е помогнала на нападнатата от Русия страна. Най-хубавото пък било, че за Украйна тези оръжия са били безплатни, защото не ги е заплащал Киев, а България не е поемала риска да има директен внос.

Петков посочи също така, че няма вицепремиер, който да каже, че не иска страната да изнася оръжия за партньорски държави. Така той коментира това дали Корнелия Нинова е знаела, че страната ни запасява Украйна.

Съпредседателят на ПП обяви също така, че NEXO не са спонсорирали тяхната партия или мандатоносителите ВОЛТ и СЕК.

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Павел
Павел
1 година по-рано

Това ще е голяма грешка. Обща листа с ДБ ще им донесе само негативи.

Кольо
Кольо
1 година по-рано
Reply to  Павел

Ристьо ще излезе много хитър.
На места ПП са или със слаби структури или липсващи такива.

Лили
Лили
1 година по-рано

Идеално, да се закопаят едни други