Явор Гечев: До два месеца държавно дружество ще поеме контрола над „златния гьол“

0
193
Явор Гечев
Явор Гечев. Снимка: Министерство на земеделието

До два месеца държавно дружество ще поеме контрола над т.нар. „златен гьол“ на ГКПП „Капитан Андреево“. Това съобщи пред „NOVA“ служебният министър на земеделието Явор Гечев. В дружеството ще участват четири-пет различни институции.

Гечев обясни също така, че „златният гьол“ няма да пресъхне и дезинфекция ще продължи да се извършва. Но цялата дейност дейност вече ще бъде в ръцете на държавата.

Министърът подчерта, това е решение, което е продължение на мерките, които взима служебното правителство, в това число и за лабораторния контрол и за товаро-разтоварната дейност на ГКПП „Капитан Андреево“. Сега е дошъл ред и на „златния гьол“. Гечев разкри, че всички тези мерки са му били поставени като задача от държавния глава Румен Радев, който назначава служебния кабинет. Това се е случило още преди той да стане земеделски министър. И сега просто нещата ще бъдат доведени докрай. Държавата се готвела усилено до два месеца тя да поеме контрола над „златния гьол“.

В момента се подготвяло постановление на Министерски съвет по този въпрос. То щяло да покаже волята на държавата да реши проблема. В дружеството щели да участват всички, които контролират границата, където фигурират и Агенция „Митници“, и МВР, и Министерството на транспорта. Така услугата щяла да бъде вече комплексна, а у гражданите трябвало да се създаде усещане, че всичко се прави според правилата.

Всички такси вече ще отиват директно в държавата и нейната хазна. Гечев съобщи, че в случая става въпрос за десетки милиони левове.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments