Президентът: Парламентът се дави в скандали и предизборно говорене

0
90
Румен Радев
Румен Радев. Снимка: Президентство

“Парламентът явно се дави все повече в скандали и предизборно говорене, а има важна работа за вършене. Парламентът обяви, че проектозаконите за Плана за възстановяване и устойчивост са приоритет, но те не се движат с нужната скорост. Някои дори не са потеглили.”

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти след ритуала по водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия.

По-рано днес декларацията на „Продължаваме промяната“ беше отхвърлена от депутатите в Народното събрание /НС/. Президентът категорично заяви, че няма да обсъжда третия мандат, “преди да са се изчерпали всички възможности на втория”, но ще обяви решението си в срок.

Радев упрекна депутатите, че имат “важна работа за вършене”, като посочи Плана за възстановяване и устойчивост.

“Парламентът обяви, че проектозаконите по ПВУ са приоритет, но те не се движат с необходимата скорост. Някои изобщо не са потеглили. За първи път България за тези 11 години получи ясна подкрепа и дата за Шенген. Това е най-късно октомври 2023 година”, коментира още държавният глава.

В понеделник от 10:00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател Николай Денков, посочен от втората по численост парламентарна група в 48-то Народно събрание – „Продължаваме промяната“, на когото съгласно конституционната процедура връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments