Рибарски: В момента не търсим подкрепа от ГЕРБ

0
34
Радослав Рибарски
Радослав Рибарски. Снимка: Скрийншот от видео на "bTV"

В момента „Продължаваме Промяната“ /ПП/ не търси подкрепа от ГЕРБ за правителство с втория мандат. Това заяви депутатът Радослав Рибарски в ефира на „bTV“. Той уточни, че са склонни да пробват с кабинет на малцинството.

„Виждаме, че хората желаят да има редовно правителство и то да управлява. В тези времена желанията на хората не намират отражение в Народното събрание. Както знаете, изгубихме ценно време в разглеждането на Изборния кодекс, а вместо това трябваше да се занимаваме с темите, които вълнуват хората.“, смята той.

Академик Николай Денков се ползва с голям авторитет, притежава политически опит, умерена фигура е, без крайни залитания в политическата сфера, коментира Рибарски. Според него кандидатурата му е много добра и изтъкна, че няма да залитнат към експертен кабинет, а ще заложат на политически фигури.

„Акад. Денков ясно е показал своите политически цели и това, което е в експерт – именно в образователната сфера и именно като такъв, който в момента се изявява.“, добави той.

Политикът очерта и целите, които трябва да има бъдещото правителство – Еврозоната, Шенген, бизнес и социалните пакети, които са заложени. Той смята, че връщането на хартиената бюлетина е грешка.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments