Ивайло Мирчев: Разбрах, че съм обявен за враг номер едно на прокурорската република!

0
33
Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев. Снимка: Facebook

„Разбрах, че съм обявен за Враг №1 на Прокурорската република заради изказването ми, че имаме главен прокурор, който се е сраснал с организираната престъпност. С интерес виждам, че и адвокат Екимджиев се е изказал по темата с “царя”, който е, тъй да се каже, гол, колкото и всички придворни да се стараят да внушат на света обратното.“

Това написа в профила си в социалната мрежа Facebook депутатът от „Демократична България“ /ДБ/ Ивайло Мирчев. Той посочи, че сега очаква Асоциацията на прокурорите да излезе с протестна декларация срещу неговите думи, защото според тях уронвал престижа на съдебната власт. 

„Интересно е, че въпросният авторитет се уронва от думите, а не от делата. Уронва се от коментари, а не от самите действия на магистрати“, пише още Мирчев. 

Той дава за пример за действия разкритията, направени в разследването на Атикорупционния фонд по аферата “Осемте джуджета“. И допълва:

„Не и от мълчанието за пачки и кюлчета, което повдига куп въпроси, нетърпими за която и да било съдебна власт с реално достойнство. Всичките тези казуси явно не са достатъчни, за да бъде уронен авторитетът на прокуратурата и тя сама да се погрижи така да се държи, че да няма поводи да бъде свързвана с престъпни групировки.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments