Ще има нов сектор в структурата на МВР?

0
2393
МВР, сграда, Архив
МВР. Снимка: Архив

Подготвени са проект на функции и структура, включително и прогнозен финансов разчет за нов сектор в Министерството на вътрешните работи /МВР/ – „Престъпления против околната среда, дивата природа и животните“ към Главна дирекция „Национална полиция“. Това става ясно от отговор на ресорния министър Иван Демерджиев на запитване на депутата Цветелина Симеонова-Заркин, публикуван на парламентарния сайт. Въпросът й е свързан с институционализирането на звено, което да се бори с престъпленията против околната среда, дивата природа и животните, както и планираните конкретни мерки и срокове за изпълнението им.

Работата на междуведомствената работна група за създаването на звеното „Престъпления против природата“ е приключила, посочва още Демерджиев.

Същевременно към земеделското министерство и към екоминистерството е изпратен доклад и проект на Споразумение за постигане на координация и ефикасно взаимодействие при установяване ограничаването и предотвратяването на нарушения и/или престъпления против околната среда, дивата природа и животните. Споразумението ще се прилага чрез междуинституционален „Механизъм за превенция, контрол, административно-наказателна дейност и/или разследване на нарушения и/или престъпления против околната среда, дивата природа и животните“, отговаря вътрешният министър, цитиран от „БТА“.

Предстои съгласуване на документите и насрочване на дата на подписване на Споразумението, както и да се разработят предложения за осигуряване на щатни бройки и нужните финанси за функциониране на въпросното звено.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments