Янев: Евентуалният кабинет трябва да е базиран на коалиционно споразумение

0
33
Стефан Янев и Румен Радев
Стефан Янев и Румен Радев. Снимка: Facebook

Президентът Румен Радев се срещна с представителите на последната политическа сила в 48-ото Народно събрание – „Български възход“. Той се обърна към тях с думите:

„Макар и най-малката, вашата парламентарна група има своето място и своята отговорност. Бих желал да чуя вашата оценка за възможността да бъде излъчен парламент.“

Стефан Янев му отвърна, че тяхното поведение е устойчиво и не търсят конфронтация, а диалог. Според него важните въпроси са свързани с разрешаването на проблемите на хората и ежедневието. По думите му отивайки на избори, ще бъдат разрешени тясно партийни въпроси, но не и тези за хората.

„Има въпроси свързани с Шенген, които са по-фундаментални от Плана за възстановяване и устойчивост. Въпросите свързани с инфлацията, с цената на живота, са по-важни.“, смята Янев и добави, че дебатът за Изборния кодекс не е от непосредствена необходимост. Докато усилията за полагане на кабинет трябва са основополагащи.

„За нас не е от значение, кой ще е водещият в тази коалиция. Възможно е да се роди правителство в рамките на първия или втория мандат. Ако се стигне до трети мандат – това включва разговори с всички партии.“, посочи Янев и изтъкна, че в случай на експертно правителство, то трябва да е подкрепено от партиите.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments