След мача между „Миньор“-Перник и „Берое“-Стара Загора: 10 души са били задържани

0
136
Футбол
Футбол. Снимка: Pixabay

7 автомобила са с различни материални щети след футболната среща „Миньор“-Перник и „Берое“-Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Перник. 10 души са били задържани във връзка с неприятните сцени на стадиона.

Седем автомобила на старозагорските фенове са изпочупени след футболната среща между отборите на „Миньор“ и „Берое“, провела се на 26 ноември на „Стадиона на мира“ в Перник. По време на мача е възникнал побой между двете агитки, който е завършил извън стадиона с унищожаване и повреждане на 7 коли на фенове от гостуващия отбор.

Служители от ОДМВР-Перник са установили 23 от най-отявлените запалянковци, които са проявили изключителна дързост и арогантно поведение. 10 от тях са задържани за срок до 24 часа с полицейска мярка, чиято съпричастност към случилото се на стадиона и извън него е в процес на установяване. Трима човека са с леки наранявания.

Започнато е досъдебно производство за унищожаване и повреждане по чл. 216, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments