Повдигат обвинение на двамата катаджии, поискали подкуп в Благоевградско

0
747
Полицаи, хванати с подкуп
Полицаи, хванати с подкуп. Снимка: Прокуратура

Повдигат обвинение на двамата полицаи, които са поискали по 500 лева подкуп от шофьор-нарушител. Парадоксът е, че са били командировани в Благоевградско именно по линия на антикорупцията. Това съобщиха по време на брифинг от Прокуратурата. Наблюдаващият прокурор Ивайло Флиипов каза:

„На 17 ноември в четвъртък в района на ОДМВР-Благоевград е изпратен патрул от двама полицаи, служители на Главна дирекция „Национална полиция”. Полицаите са се отклонили драстично от служебните си задължения и са извършили няколко деяния, които са предмет на обвинение, квалифициран подкуп. Първият случай е извършен около 15:00 часа при прибиране на полицейския патрул в посока от Банско към Симитли. Движейки се, полицаите забелязали в обратна посока движението на товарен автомобил, превозващ с дървесина. По думите на единия обвиняем камионът бил в разнебитено състояние. Това ги провокирало да тръгнат след товарния автомобил. Спрели го за проверка и установили, че картата за квалификацията на шофьора е била с изтекъл срок. Обяснили на шофьора, че глобата е около 1800 лева.”

Припомняме ви, че това се случи вчера в Благоевград. Автоконтрольорите са поискали по 500 лева подкуп, за да не санкционират шофьори. Доказателствата и за двата случая са събрани със специални разузнавателни средства /СРС/. Единият пътен полицай е поискал парите от водач на камион, който превозвал незаконно изсечени дърва. Двамата катаджии са били командировани в Благоевградска област, за да сменят колегите си. Целта на ротацията била да се намали корупционният риск в региона.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемите А.И. и И.П. са били задържани за срок до 72 часа. Предстои съдът да разгледа исканията на Прокуратурата за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Действията по досъдебното производство продължават.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments