Демерджиев от “Калотина”: Трябва да се реши един важен въпрос, за да функционира правилно пункта

0
153
Иван Демерджиев
Иван Демерджиев. Снимка: МВР

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков посетиха ГКПП „Калотина“. Демерджиев каза:

“Дойдохме, за да видим трасето на АМ “Европа”, начинът на свързване с пункта и как да се оптимизира дейността му.”

“Магистрала “Европа” представлява много проблеми и малко строителство. Ние започваме да решаваме всички проблеми. Има напредък в последния лот. Може би ще го пуснем на етапи, за да облекчим движението. Нужно е да се направи разширяване на един участък от 150 метра между пункта и магистралата, който обаче е извън проекта. Имаме да одобряваме един устройствен план с кмета на Драгоман. Ще бъде решен този проблем. Ще направим, така че пунктът да се свърже с магистралата, а не с двулентов път”, обясни регионалният министър.

Като друг проблем Шишков подчерта Лот три от магистралата – участъкът между София и Сливница. Според него има одобрен подробен устройствен план, но строежът там няма да започне в следващите три месеца. Демерджиев пък посочи:

„Има още две места, предвидени за паркинги за престой на тежкотоварните камиони, за да не се натоварва пунктът. Но и за тях за нужни разширения на магистралата. За да се реши проблемът и безпроблемно да функционира пунктът, паркирането е изключително важен въпрос. Набелязали сме стъпки за неговото пълно решаване. Строителството на втория етап на пункта също започна. Целта е след като се завърши магистрала, тя да се свърже с пункт с по-голям капацитет. На пунктовете се правят първите впечатления. Идеята е те да придобият вид, от който да не се срамуваме.”

Шишков е категоричен, че пунктът и магистралата ще бъдат свързани “съвсем скоро”. Той подчерта:

“Подобряваме функцията и естетиката на пункта.”

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments