Никола Стоянов: Кризата с газа е зад гърба ни

0
28
Никола Стоянов
Никола Стоянов. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

„Можем да кажем, че кризата с газа е зад гърба ни. През следващите 12-14 месеца България е обезпечена. Цените са ясни, а бизнесът може да работи спокойно.“

Това заяви министърът на икономиката и индустрията в служебния кабинет Никола Стоянов. Според нега ситуацията в момента е изключително динамична.

„Ако преди два месеца ме бяхте попитали дали очаквам такъв позитивен сценарии – щях да кажа „не”. Да, ако войната ескалира, може да се случи всичко, но сега имаме дългосрочен договор с Азербайджан, към него можем да добавим и такива за LNG и тръбен газ”, коментира Стоянов пред „NOVA“.

Относно рокадите в Министерството на икономиката той е категоричен, че не е уволнявал на ангро или анблок“. По думите му мерки се взимат там, където „нещата не вървят добре“. Той подчерта, че не е освобождавал никой, който е бил избиран с конкурс или има мандат. Според него е порочна практика нов министър да сменя ръководството на държавни дружества, затова се готвели промени в правилника.

„За 8 месеца не беше пуснат нито един конкурс. Аз за 2 месеца пуснах всички конкурси навсякъде”, посочи икономическият министър.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments