Стартира кампания за чист въздух #БезПушек

0
34
Кампания за чист въздух
Кампания за чист въздух. Снимка: Сдружение "За Земята"

От днес стартира медийна кампания за чист въздух с хаштаг #БезПушек. Тя се организира от Екологично сдружение „За Земята“ и Таня Димитрова, която е спечелила проект от Български фонд за жените, за да я реализира. Фокусът на инициативата е върху индивидуалните действия или промени, които всеки човек може да предприеме, за да намали замърсяването на въздуха.

Организаторите предизвикват хората да променят своето поведение поне за една седмица. Например, човек може да пробва да ходи на работа или на университет с градски транспорт вместо с кола, така че неговото пътуване да е #БезПушек. Или да използва различни възможности за по-чисто отопление на дома или работното си място.

Желаещите да се включите в кампанията могат да напишат своето обещание за промяна в страницата на събитието в социалната мрежа Facebook –  https://zazemiata.us9.list-manage.com/track/click?u=b8122303690a81a9923276a5c&id=edf43f9c2e&e=f5706347a2.

След края на октомври за най-активните участници ще има материални награди на стойност от 500 лв.

“Идеята на кампанията е да дадем път на добрите примери и да вдъхновим хората да се почувстват окрилени и може би и извън октомври да продължат да правят някои от нещата, които са изпробвали като дейности, водещи до по-чист въздух”, коментира Ивайло Попов от сдружение „За Земята“.

Таня Димитрова, учител и активист за чист въздух добави:

“Има много неща, които трябва да се случат, за да имаме наистина по-чист въздух: ограничаване замърсяването от моторни превозни средства, по-чисто отопление, адекватни политики на ниво местна и държавна власт. Трябва да се работи на всички нива едновременно. Много хора чувстват, че личните им избори са капка в морето. Но морето всъщност е направено от много капки.”

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments