Остри противоречия в показанията на екслейтенанта Джендов за свадата в Морската градина

0
370
Първият разпит
Първият разпит. Снимка: Искра.бг

Остри противоречия има в показанията на екслейтенанта на Митьо Очите Георги Джендов за свадата между него и Георги Дългия в Морската градина в Бургас. Това показват документи, предоставени на Искра.бг.

Случаят е от ранните сутрешни часове на 29 април 2020 година и стана публично известен. Тогава според показанията на Джендов около 07:00 часа той е бил в Морската градина и се е разхождал. Докато е вървял той се е разминал с Георги Дългия, като според първоначалните му показания, дадени около 2 часа и половина по-късно, Джендов не знаел другите му имена.

При разминаването му бил нанесен побой и обиди на расова основа от Георги Дългия, след което той бил заминал в друга посока, а Джендов станал, отишъл до автомобила си и потеглил към Спешното отделение на бургаската болница. Там му били направени няколко шева на главата.

Според първоначалните показания на Джендов Георги Дългия е бил сам. Важното в случая е какво му е казал. Според категоричните думи на Джендов това е било следното:

„Само накрая ми каза „циганин, мръсен с циганина ти. Това ми каза. Нищо друго не ми е казвал. Аз само го попитах какво става, но той замина, без да ми отговори.“

Самият Джендов твърди, че той също не е казвал на Георги Дългия нещо друго. И уточнява, че двамата се познават, защото са лежали заедно в ареста в Бургас след побоя в бар „Бикини“ в Созопол. След този случай според медийни публикации биячите, сред които и Джендов, са викали на битите охранители:

„Ще те убия! Падай на колене!“

Тогава Джендов се е защитавал в съда по дело за заплаха за убийство. Негов адвокат е бил Петър Димитров. Същият защитник е бил нает от Джендов и след случая в Морската градина. Заедно с него на 5 май 2020 година, тоест около седмица след свадата, той дава нови, трети поред показания, след които делото от частен характер става от общ характер за заплаха за убийство. Причината е, че Джендов променя драстично своите показания.

Той посочва, че е бил в безпомощно състояние и е бил дори парализиран и не е можел да реагира по никакъв начин. Нещо повече. Той бил получил заплахи за живота си като Георги Дългия му бил казал:

„Ще те убия! Ще те убия!“

Третият разпит
Третият разпит. Снимка: Искра.бг

След това Джендов твърди, че изпитал страх за живота си, а някои отстрани започнал да вика на Георги да го остави. Джендов бил отказал да остане в болницата, защото се страхувал за живота си. Той твърди при разпита, че първоначално бил много притеснен от случилото се и затова не е казал това, което казва при третите си показания.

Самият Георги Джендов е с изтърпяна присъда като част от групата за наркоразпространение на Димитър Желязков-Митьо Очите. През 2008 година той е подписал споразумение с прокуратурата и получава затвор от 3 години и 6 месеца.

През 2004 година пък той е арестуван с още трима души по обвинение за нападение над полицай след сбиване в дискотека в село Порой, община Сунгурларе. Към този момент той е имал висящо следствено дело за изнасилване.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments