Министър Демерджиев: За съжаление изгубихме две прекрасни български момчета

0
144
Министър Иван Демерджиев
Министър Иван Демерджиев. Снимка: БТА

„За съжаление изгубихме две прекрасни български момчета. Най-искрени съболезнования на близките. Днес така наречените каналджии обявиха война на българската държава и тя ще отговори с цялата си мощ. Ще направим всичко необходимо, за да не се повтаря този инцидент.“

Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. По думите му предприети са набелязани мерки за превозните средства, през хората, които се занимават с тази дейност до хората, които очевидно не могат да удържат натиска или участват по някакъв начин в пропускането на мигранти през границата. Той добави, че до няколко дни ще се постарае у нас да няма лица, които се занимават с каналджийство.

„Работим по съмнения и информация, че има вътрешни хора, замесени в тези пропускания на хора през границата. Имам предвид хора от системата на МВР“, добави той.

Вътрешният министър отбеляза, че се извършват нужните процесуално-следствени действия и това престъпление ще бъде разкрито.

„Нашата задача е да не допускаме повече подобни инциденти и ще дам всичко от себе си, за да изпълним тази задача. През следващите дни ще има интензивни мерки за превозните средства, за т.нар. каналджии, наши служители, които не изпълняват достатъчно съвестно задълженията си“, добави той.

Има задържани лица и още едно се издирва в момента, разкри още той и уточни, че те не са български граждани.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments