Емил Соколов: Ако един политик предаде интересите на избирателите си, подава оставка, а не се извинява

0
42
Емил Соколов
Емил Соколов. Снимка: Facebook

Спрете да искате политиците да ви се извиняват, да искат прошка и да се покайват.

Работата на политиците е да правят политики, а за да ги правят, трябва да печелят избори. Да, трябва да се учат от грешките си и да се адаптират, но политик, който се извинява, или ви лъже, или не става за политик. В България, а и не само, политиците трябва да излъчват увереност, а не да се извиняват на всяка крачка.

Въпросът „кога ще се покаете, че направихте това …“ е връх на политическата аматьорщина. Политиците нито са ви лични приятели, нито вие сте свещеници, на които да се изповядват.

Това размиване на границите между лични и публични отношения е една от причините в България всякакъв вид популизъм да вирее.

Ако искате политици, които ви се извиняват, ще получите търговци на фалшива надежда. Да настояваш публични личности да ти поискат прошка, не те прави отговорен гражданин, а сърдито гадже. Работата на народните избраници не е да се грижат за егото на електората си, а да защитават интересите му.

Ако един политик предаде интересите на избирателите си, подава оставка, а не се извинява и после да повтаря същите грешки.

Източник: Емил Соколов, Facebook

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments