Задържан е основният свидетел по делото срещу Митьо Очите

1
1638
Районно управление-Несебър
Снимка: Искра.бг

Задържан е основният свидетел по делото срещу Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите – Юмер Мехмед. Това заяви източник на Искра.бг, пожелал анонимност.

Журналист на медията се свърза с началника на РУ – Несебър главен инспектор Живко Даскалов. Запитан какво знае за задържането на Мехмед, той първоначално отговори да се обадим на пресцентъра на ОДМВР – Бургас.

„Не знам дали вече не е приведен в затвора. Нямам представа“.

Той потвърди, че Юмер Мехмед е бил задържан от полицаи на РУ – Несебър. По думите му според процедурата сега той трябва да бъде предаден на властите в столицата.

Главен инспектор Даскалов отказа да се срещне с екипа на Искра.бг, който се намира на място и помоли втори път да потърсим за повече информация ОДМВР – Бургас.

Според информацията, която получихме, вчера Юмер Мехмед е бил забелязан в района на ваканционен комплекс „Rainbow“, който се намира на главната улица в Слънчев бряг. Жители на курорта веднага са сигнализирали в полицията, но докато пристигнат униформените, Мехмед вече не е бил на посочения адрес.

Въпреки това по-късно той бил задържан и отведен в ареста на РУ – Слънчев бряг.

Припомняме, че делото срещу Митьо Очите, който е обвинен, че е бил ръководител на организирана престъпна група за изнудвания, принуда, заплахи, побои, палежи и разпространение на наркотици, се отложи два пъти заради неявяването на Мехмед. При заседанието от 21 май той беше обявен за национално издирване, а мярката му – променена на „Задържане под стража“.

На 14 юни Юмер Мехмед отново не влезе в заседателната зала. Въпреки че защитникът му заяви, че той не е призован по надлежния ред, негов представител в съда посочи, че Мехмед знаел всички подробности по делото, номер, отлагане и т.н.

Дори самият Желязков коментира: „Този човек даваше интервюта в медиите веднага след делото, а не се явява на заседанието“.

Името на Мехмед се свързва и с това на Карен Ованесян. През 2018 г. Ованесян призна пред съда, че по разпореждане на Желязков е запалил офис на погребална агенция и катафалка в Бургас, като за изпълнението на задачата си е получил 250 лева. Той разказал пред разследващите, че човек на име Юмер му дал парите и туба бензин и му казал:

„Отивай и си върши работата!“

Желязков, дъщеря му и още десет лица са предадени на съд за множество престъпления, включително рекет, палежи и изнудване. Ако вината им бъде доказана в съда, те могат да отнесат присъди до 15 години лишаване от свобода.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Светли
Светли
4 години по-рано

Вече няма причина делото да не тръгне! Ще ги осъдят накрая!