Радостин Василев: Кабинетът не би издържал на вот на недоверие, ще ходим на избори

0
175
Радостин Василев
Радостин Василев. Снимка: БТА

Спортният министър в оставка Радостин Василев, наблюдавайки случващото се в Народното събрание, предполага, че правителството няма да издържи на вота на недоверие и ще има избори. Това е личното му мнение, а ако нещо се промени, той ще бъде много изненадан. По време на брифинг в Плевен бившият вече областен координатор на партия „Има такъв народ“ /ИТН/ определи като мъчение, ако на правителството се наложи да управлява при тази ситуация в Народното събрание.

„Мисля, че „Продължаваме промяната“ /ПП/ трябва да ходят на избори, защото в момента обществото в голямата си част вижда истинските лица на участниците в парламентарната игра.“, отбеляза той.

Според Василев ПП ще изгуби, ако продължи да управлява в един аморфен парламент с плаващи мнозинства. Той направи коментар и за създалата се ситуация с 2 декларации от вече бивши и настоящи представители на ИТН в областта: „Истината е, че ИТН имаше офиси в 4 общини – Плевен, Левски, Червен бряг и Пордим. В 3 от тях – Плевен, Левски и Пордим, партията вече няма офиси.“

Министърът в оставка отбеляза, че по време на избори ще се разбере кой кого подкрепя, като отказа да коментира как напусналите ИТН ще участват при евентуален парламентарен вот. По думите му хората, застанали зад партията на Слави Трифонов, не могат да приемат случващото се в момента.

Припомняме, че вчера беше разпространена декларация от структурите на ИТН в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни Дъбник. Чрез нея беше обявено, че те напускат политическата сила и застават зад Радостин Василев, който вече е независим депутат. В друга декларация, изпратена няколко часа по-късно и подписана от общинските координатори на Белене, Гулянци, Долна Митрополия, Искър, Кнежа и Червен бряг, пишеше пък, че те застават твърдо зад ръководството на ИТН.

Деян Петков, който вече е бивш общински координатор на ИТН в Плевен, категорично заяви, че не е бил подложен на натиск от никого, като е взел решението си сам и по свое убеждение.

Общинските координатори на Левски, Кнежа и Пордим, съответно Георги Борисов, Симеон Илиевски, Цветомир Петров, обявиха, че напускането на партията било тяхно морално решение.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments