Общински съветници настояват за независима проверка на продажба на евтини апартаменти в Пазарджик

0
300
Пазарджик
Снимка: Община Пазарджик

Общински съветници в Пазарджик твърдят, че през последните 4 години общината е била ощетена с 4 милиона лева от продажбата на 140 евтини общински апартаменти. По думите им сред новодомците имало общински служители и хора, свързани с тях, пише „БНР“.

Жилищатата са били продавани на средна цена около 10 хил. лева, което е почти шест пъти по-евтино спрямо пазарните цени, заяви общинският съветник Атанас Шопов.

„Тези 140 апартамента, освен кметът на Пещера, бившата кметица на Величково, и тя ли е била малоимотна и крайно нуждаеща се. Висши ръководители в община Пазарджик. И те ли са крайно нуждаещи се? Също и роднини на общински съветници, за които може да се провери на последната сесия на кой си продадоха апартаментите. Ние ощетяваме общината с близо 4 милиона и това на никой не му пука. Извинявайте, ама за 10 хиляди лева не може да си смениш дограмата и вратите в даден апартамент“, коментира Шопов.

Съветниците искат да се направи независима проверка.

От своя страна от Община Пазарджик подчертаха, че продажбите са извършени по правилата и няма нарушения. Справка показва, че критериите за продажба са от 2005 година и оттогава не са променяни.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments