Оставиха за постоянно в ареста обвиняем с 32 присъди, ранил с нож двама в Монтана

0
278
Задържан
Pixabay

Mногократно осъждан мъж ще остане в ареста за постоянно, след като посред нощ е нападнал и ранил с нож двама жители на Монтана. Това реши Монтанският окръжен съд като потвърди наложената от Районния съд /РС/ мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Според събраните досега доказателства около 01:00 часа на 7 юни 41-годишният Б.С.Б. е влязъл в дома на 67-годишния В.Б.А. в Монтана, за да търси алкохол и след като стопанинът му отказал, му нанесъл удар с нож в гърдите като му причинил средна телесна повреда.

1 час по-късно Б.С.Б. е влязъл и в дома на 74-годишния Д.М.Д. и е нанесъл и на него порезна рана на лявата ръка.

Същият ден Б.С.Б. е бил задържан от служители на МВР, срещу него е било образувано досъдебно производство, а на 9 юни РС-Монтана му е наложил мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която обвиняемият е обжалвал. Съдът, след като изслуша представителя на прокуратурата, обвиняемия и защитата му и взе предвид наличните доказателства, остави без уважение жалбата на Б.С.Б.

Съществуват достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че 41-годишният е извършил престъпленията, за които е обвинен – нанасяне на средна телесна повреда и на телесна повреда по хулигански подбуди, за първото от които законът предвижда до 6 години затвор.

Обвиняемият е с висока степен на обществена опасност, тъй като има 32 влезли в сила присъди за умишлени престъпления и за последно е излязъл от затвора през април. С оглед на това има опасност той да се укрие и да извърши и други престъпления, заявиха магистратите и потвърдиха най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Определението на съда не подлежи на обжалване.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments