Доц. Петър Чолаков: Най-голямата опасност в момента е правителството да се самосвали

0
25
Министерски съвет
Министерски съвет. Снима: Искра.бг

Най-голямата опасност за момента за правителството се крие в самото него, защото то може да се самосвали. Това коментира пред „БНР“ доц. Петър Чолаков, който е политолог. Той подчерта, че всяка политическа партия търси своята легитимация. Това важи и за „Продължаваме промяната“ /ПП/. Става въпрос за присъединяването към едно или друго европейско и световно семейство.

Поради тази причина няма никаква изненада, че „Продължаваме промяната“ ще поиска да бъде част от „Обнови Европа“. Все още не е ясно дали тази информация ще бъде потвърдена, подчерта експертът.

Той посочи още, че е много важна и програмата на всяка една политическа сила, както и ценностите, които тя изповядва. Но за присъединяване към европейско семейство трябва да бъде отправена специална покана.

Имало според него индикации за това от „Обнови Европа“. ДПС също е част от това европейско семейство. Но има сериозно напрежение между тях и ПП. Въпросът тук според Чолаков е дали партията на Ахмед Доган може да попречи на това присъединяване.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments