Горящ ферибот край Гърция: Българин е блокиран на борда

0
107
Пожар
Снимка: Pixabay

Близо 130 българи са били на борда на горящ ферибот край бреговете на Гърция. Българският консул в южната ни съседка уточни, че има българин и турски шофьор, които са останали в гаражното отделение на плавателния съд. По последна информация 11 души се издирват.

Пожарът е пламнал тази сутрин на ферибот, пътуващ от Гърция за Италия. Голяма час от пътуващите на борда са били евакуирани. Корабът „Юрофери Олимпия“ е пътувал от гръцкото пристанище Игуменица към италианския град Бриндизи.

Огънят е пламнал край остров Корфу в Йонийско море. На борда е имало 288 души, от които 237 пътници и 51 души екипаж. Пламъците са погълнали целия плавателен съд. Член от екипажа е бил леко ранен човек и са го транспортирали до болница на остров Корфу.

В спасителната акция взимат участие противопожарни съдове, фрегата, 5 хеликоптера и преминаващи наоколо кораби.

От Министерство на външните работи на България потвърдиха, че към момента няма данни за пострадали български граждани при пожара, избухнал на ферибот в Йонийско море. Българското посолство в Атина и генералното ни консулство в Солун са в постоянен контакт с гръцките власти и в готовност за оказване на съдействие при необходимост.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments