Корнелия Нинова: Ще оздравяваме държавните предприятия

0
19
Корнелия Нинова
Корнелия Нинова. Снимка: БСП

„Списъкът с язовирите, които спешно трябва да се ремонтират, се изготвя по препоръка на Държавната агенция по метрология и технически надзор към Министерството на икономиката и индустрията. Един от проблемите е точно този – разпилените отговорности и в крайна сметка се получава безотговорност.“

Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време на блиц контрол в Комисията по икономическа политика и иновации.

По думите ѝ е създадена работна група, в която всеки да представи позицията си, да се изчисти собствеността и да бъде взето решение какви мерки да се предприемат, да се актуализира списъкът с опасните язовири. Срокът е до 15 март.

„В бюджета има предвидени средства към Държавното предприятие за управление и стопанисване на язовирите. Ще положим всички усилия те да бъдат изразходвани целесъобразно, законосъобразно и да има резултат“, обясни тя.

Нинова обясни, че се предвижда съставянето на обществен съвет, който трябва да фокусира проблемите в малките и средни предприятия:

„Отправихме към министерства и граждански организации, да дадат представители, за да го създадем.“

„За нас е изключително важна мярката за компенсирането на цената на енерговносителите“, отговори Нинова на въпрос, поставен от “Има такъв народ“, като допълни, че бизнесът намира като добра мярка взетото решение за 250 лв. на мегаватчас.

На въпроса “Имате ли някакви идеи за преструктуриране на ДКК“, Корнелия Нинова отговори така:

„В Държавната консолидационна компания има доста разнообразни дъщерни дружества, като всяко едно от тях се управлява от собствен Съвет на директорите. Не мислим да закриваме ДКК, напротив, мислим да оздравяваме държавните предприятия, чрез по-разумна и по-целенасочена политика.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments