Родители сигнализират: Блок се строи в бургаско училище

0
151
ОУ
Снимка: Google Maps

Жилищна сграда се строи в училищния двор на бургаското основно училище „Любен Каравелов“. За това сигнализират родители, предаде „Нова телевизия“. Тя ще се намира на около метър от единия корпус на училището, който е изграден с европейски средства.

„Това, което се извършва на територията на училището е безобразие. Разрушена е по-голямата част от оградата на училището. Според проекта новият строеж навлиза в парцела на учебното заведение. Проектантите твърдят, че фасадата е калканна. В края на фасадата се намира и единственият авариен изход на училището, който ще бъде запушен“, коментира председателят на училищното настоятелство Ивайло Беловски.

„Подали сме докладна в общината заради разрушената ограда. Изкопните работи започнаха на 7 май. Бяха ни представени строителното разрешение и проекта“, заяви директорът на ОУ „Любен Каравелов“ Анета Димова.

Жителите в района не са съгласни със строежа.

„В квартала има презастрояване. Още една 6-етажна сграда ще влоши условията за паркиране“, смятат те.

Кметът на Бургас Димитър Николов е издал заповед за проверка, твърди представителят на Община Бургас Йорданка Ананиева.

„През последните години влагаме много средства, за да ремонтираме училищата. За момента строежът е спрян. Оказа се, че тази земя е реституирана през 2000 г. Строеж няма да има, докато не се преработи проекта“, каза още Ананиева.

Днес от Искра.бг ще проверим на място строежа.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments