Бракониери нападнаха с нож горски служители край Ямбол

0
316
Дърва за огрев
Сеч. Снимка: Pixabay

Бракониери нанесоха побой над горски служители в защитената местност „Ормана” край Ямбол, заяви заместник-директорът на Югоизточното държавно предприятие Андон Кондузов. Тримата служители са били заплашвани с нож в резултат, на което двама от тях са в болница с травми на главите и крайниците, а другият мъж е с охлузвания и рани.

Според Кондузов с наближаването на отоплителния сезон се увеличават и нарушенията свързани с незаконна сеч в гората. Той обясни, че в деня на нападението тримата горски са спрели каруца с дърва за проверка. Зам.-директорът коментира пред „NOVA“:

Малолетни са придружавали каруцата. Те се разбягват, когато ги спират. След това възрастни хора идват и се намесват. Нападат нашите служители. Предотвратен е удар с нож, но започват да им нанасят удари с дървата от каруцата.”

Кондузов отбеляза, че от десетима нападатели има един задържан. Той е категоричен, че това не ги успокоява по никакъв начин. Зам.-директорът припомни, че това е втори подобен случай от началото на годината и допълни:

Към горската власт няма уважение и респект.”

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments