На Великден бургазлии се насладиха на красивата магия на „Флора 2019“

0
280
Флора 2019
Снимка: Искра.бг

Десетки жители и гости на Бургас успяха да се потопят в магия от цветя, картини и ръчно направени стоки на откриването на националното изложение „Флора 2019“.

35-то издание на изложбата на цветя започна Великден и ще продължи до 7 май включително. Днес малки и големи можеха да се включат в игрите, организирани за тях. Те се насладиха на танците, музиката, а за децата имаше клоуни, подаръци и балони.

Тазгодишната тема и предизвикателство на „Флора 2019“ е идеята „Цветно“. Тя ще бъде и обединяващото звено около, което ще работят участниците – флористи, фирми производители и вносители на цветя, ландшафтни архитекти, професионалисти в областта на цветното изкуство.

Всички зали в експозиционния център бяха отрупани с цветя. Още с влизането в най-голямата от тях може да се види красива арт инсталация, направена от различни розови, жълти и оранжеви гербери. Около нея са разположени кактуси, саксии под формата на зайчета и магаренца с петунии, ръчно направени мечета, къщичка с градинка от орхидеи.

Между двете зали има арка от падащи цветя, а в средното хале – разкошен слънчев венец.

Във втората зала посетителите се насладиха на още много цветя.

Пред експозиционния център имаше и оформена градинка с различни видове лалета – жълти, червени, розови, оранжеви, а десетки не пропуснаха да си направят снимка с тях. Срещу тях бяха разположени и големи великденски яйца, направени от ученици на различни бургаски училища.

В долната част на парка имаше и чешма, изградена във въздуха, както и инсталация на 5-метров балон.

Традиционно всички хора могат да си купят и занесат вкъщи някакво цвете. За това са се погрижили различни флористи, фирми производители и вносители на цветя, ландшафтни архитекти, професионалисти в областта на цветното изкуство.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments