ДНСК ще продължи проверката на павилиона в двора на болница „Св. Иван Рилски“

0
54
ДНСК
Снимка: Скрийншот от Google Maps

Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ ще продължи проверката във връзка с павилиона в двора на столичната болница „Св. Иван Рилски“. Това увери съветникът на министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в ефира на „Евроком“. Той разкри още, че е било направено запитване до кмета на Столична община за документацията, въз основа на която е направен ремонтът на бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“.

ДНСК ще провери и жалба, която касае ремонта на Южния парк пред входа на бул. „Гоце Делчев“. Част от ремонтите в София нямат книжа и проекти, няма приемане и въвеждане в експлоатация, добави още арх. Шишков.

Експертът коментира липсата на разрешение за строеж на участък 6 от АМ „Хемус“, като напомни, че те първа предстоят процедури по отчуждаване на терени и одобряване на проекта. Според него хората трябва сами да преценят дали са се забавили процедурите или е избързано с парите. По повод казуса „Златен век“ арх. Шишков подчерта, че обществото очаква решения, които могат да бъдат дадени от Столична община.

„Проблемът със „Златен век“ е в общината, те мълчат как ще приложат закона.“

Никой не е направил усилие, когато е могло да се спре действието на ПУП за имота, подчерта архитектът. Той добави, че има заповед от 2017 г., с която е спряно действието на всички планове в квартала с изключение на този за „Златен век“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments