Николов се срещна с представители на Националния отбор по плуване

0
154

 

Националния отбор по плуване
Снимка: Искра.бг

Днес от 09:30 часа се проведе пресконференция в Община Бургас във връзка с предстоящия Общински международен турнир по плуване, който ще се състои в морския град. На срещата присъстваха представители от Националния отбор по плуване, национални състезатели с квоти за олимпийските игри в Токио, медалисти от престижни турнири, рекордьори в различни дисциплини, кметът Димитър Николов и зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева. Николов коментира:

Последните месеци се бележат значителни успехи, имаме 5 квоти. Такива успехи през последните години в плуването не е имало. Важно е наши местни таланти да се запалват по успехите на Националния отбор и да продължават по този път.“

Треньорът на националния отбор по плуване Кристиян Минковски посочи, че плувните обекти в Бургас са на много високо ниво. Той благодари за оказаната през годините помощ за развитието на този спорт. Треньорът представи част от Националния отбор, които са изключително успешни състезатели – Диана Петкова, Любомир Епитропов, Габриела Георгиева, Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров и Йордан Янчев. Дългогодишният треньор на отбора Николай Вакареев заяви:

Отборът ни постигна през последните години невероятни постижения, особено през последното Европейско първенство. Имаме още два месеца подготовка за успешното ни представяне на Олимпийските игри. Надяваме се на едно добро класиране, което да бъде едно от най-добрите през последните 10 години в българското плуване. Всички състезатели да са живи и здрави и да си пожелаем успех на Олимпийските игри, който да зарадва не само нас, но и цялата ни страна.“

Кристиян Минковски връчи на бургаския кмет плакет за благодарност за това, което е направено за този спорт в национален мащаб. Николов пожела на плувците да се окичат с медали и този път. Чуйте във видеото какво каза още Минковски:

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments