Появиха се пукнатини по новоремонтирано трасе на пътя Ботевград – Мездра

0
1395
Компрометиран път
Снимка: Димитър Петров, Facebook

На новоремонтирания път между Мездра и Ботевград са се появили пукнатини. Това алармира Димитър Петров в социалната мрежа Facebook, публикувайки снимки от компрометираната отсечка. 

От декември 2020 г. в участъка между селата Люти дол и Ребърково временно е пуснат за движение ремонтиран път. Целта на проекта е да бъде разширен международният път Е-79 и да свърже Северозападна България от „Дунав мост 2“ с Южна България.

Представител на фирмата за надзор на проекта е инж. Атанас Димов. Той коментира пред „bTV“, че ремонт не се е правил на този път, откакто е пуснат, тъй като е под временна експлоатация.

„Не са завършени окончателните строително монтажни работи. Изградената временна конзола има леко изместване. Ние го следим и поставяме на регулярна база битумна паста, за да не влиза вода в армонасипа. Срокът за проекта е 36 месеца – завършва 2023 г. Има възможност за затваряне на целия път по проект, но трафикът няма откъде да мине.“

Временното съоръжения няма да натовари цената, категоричен е инж. Димов. Представител на фирмата-изпълнител е Кристина Иванчева, която добави: „Не се ремонтира непрекъснато този участък. Той не е въведен в експлоатация. Той е въведен с временна организация на движение и с ограничение на скоростта.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments