Проф. Близнашки: Този парламент пропада и трябва да се разпусне

0
104
Георги Близнашки
Снимка: Скрийншот "NOVA"

Този парламент пропада и трябва да се разпусне по най-бързия начин, заяви професор Георги Близнашки. Той е категоричен, че парламентаризмът се основава върху управлението чрез дискусия и толерантност. Според него новоприетите промени в Изборния кодекс може да са много по-лоши от старите. Професорът коментира пред „NOVA“:

„Заявката на този парламент бе да възкреси парламентаризма. Оказа се, че нещата са доста различни от прогнозите. Случващото се е един пълзящ държавен преврат. Атаката започна срещу бившия министър-председател Бойко Борисов, но тя премина в атака към държавата.

Професор Георги Близнашки допълни, че обществото трябва да възстанови моралните си устои. Специалистът уточни, че в много държави машинното гласуване е забранено със закон. Той е категоричен, че разпоредбата е противоконституционна. Според него въвеждането на този вид гласуване ще затрудни голяма част от възрастните избиратели. Експертът заяви:

Въвежда се един ценз за компютърна грамотност. Как ще се справят тези, които нямат този вид грамотност? Трябва да се направят условия всеки български гражданин да се възползва от правата си“.

Професор Близнашки е категоричен, че трябва да се превъзмогнат тези разделения между партиите, защото това ще разруши доверието към тях. По неговите думи след следващите избори новото правителство ще е още по-зле и от сегашното. Причината е промяната на Изборния кодекс, която не е изпипана.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments